Teamleider Transport & Logistiek

Teamleider Transport & Logistiek

Het Summa College wil het beste halen uit de talenten van onze studenten. Nu, maar vooral ook in de toekomst. Wat vandaag goed is, is morgen of volgend jaar niet meer voldoende of niet meer passend. Daarom wil het Summa College met het onderwijs op een vernieuwende manier inspelen op ontwikkelingen in het beroepenveld en de regio. Het succes van de student wordt vooral bepaald door de kwaliteit van de interactie tussen docent en student. Docenten werken in teams en de onderwijsteams vormen de basis van onze organisatie. Er is de laatste jaren al veel tijd en energie geïnvesteerd in de ontwikkeling van onze onderwijsteams, ervan uitgaande dat teams die zelfstandiger functioneren en meer verantwoordelijkheid krijgen méér kunnen.

Teams maken de komende tijd een slag naar meer regelruimte en verantwoordelijkheden.

Het Summa College heeft teamleiders nodig die deze slag samen met het team kunnen maken. Voor het team Transport en Logistieke dienstverlening zoeken we met ingang van 1 november (of eerder indien mogelijk) een teamleider (0,8 – 1 fte).

Met als focus teamontwikkeling en onderwijsontwikkeling in samenwerking met betrokken bedrijven.

Summa Transport en Logistiek (niveau 2, 3 en 4 bol en bbl) leidt zo’n 320 studenten op om op diverse functies in de transport en logistieke dienstverlening te gaan werken of om door te stromen naar een hoger niveau. De opleiding is gehuisvest op Furkapas 1, waar we werken aan een praktijkomgeving om het onderwijs nog meer praktijkgericht te kunnen invullen.

Profiel:

 • De teamleider draagt de verantwoordelijkheid voor medewerkers en het geboden onderwijs. Hij/zij richt zich op alle aspecten van sturen en ontwikkelen en schept de voorwaarden voor docenten om het juiste onderwijs te kunnen geven en het juiste onderwijs te kunnen ontwikkelen.
 • De teamleider is de verbinding tussen het team, de onderwijsdirecteur, andere opleidingen en de diensten. Daarnaast richt hij/zij zich op het externe werkveld, legt relaties ten behoeve van het team.
 • De stijl van leidinggeven is coachend met een toenemende verschuiving van ‘zelf beslissen’ naar ‘het team de juiste beslissingen laten nemen’.
 • De teamleider is continu bezig met de ontwikkeling van zijn team naar meer zelfstandigheid en met de persoonlijke ontwikkeling van individuele medewerkers en zichzelf. Hierdoor vervult hij/zij een voorbeeldfunctie naar zijn team.

 Wat vragen we?

 • Vaardig in situationeel leidinggeven, managen en coachen van het team in verschillende fasen van teamontwikkeling, teambuilder.
 • Een daadkrachtige leider met ruime leidinggevende ervaring bij voorkeur in het werkveld van transport en logistiek.
 • Kennis van en vaardigheid in verandermanagement.
 • Vaardig in verbinden en samenwerken.
 • Lerende houding, gericht op voortdurend ontwikkelen, verbeteren en innoveren.
 • Resultaatgericht. Denkt in creatieve oplossingen.
 • Positioneren van opleidingen.
 • HBO plus of academisch werk- en denkniveau.

Wat bieden we?

Salariëring volgens Cao Mbo schaal 12 (maximaal € 5414,00 bruto per maand bij een fulltime aanstelling).

Reageren op deze vacature?

Mail vóór 1 september 2019 a.s. een heldere motivatie met cv naar Corina van Dorp, medewerker HRM. Dit doe je door te klikken op de groene knop “solliciteren” op deze pagina. Zet op je sollicitatie vacaturenummer 6387.

Wil je eerst meer informatie, bel dan met Arno Goedhart, onderwijsdirecteur, telefoon 06 – 39111741 of mail naar ab.goedhart@summacollege.nl. De sollicitatiegesprekken staan gepland op 10 september 2019 ’s middags. Een assessment maakt onderdeel uit van deze procedure.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

vijf + drie =