Ontwikkelingen binnen het Logistiek Platform

Logistiek-Platform-ZOB

Ontwikkelingen binnen het Logistiek Platform

“Het is even stil geweest rondom het Logistiek Platform Zuidoost-Brabant, maar als het aan de stuurgroep ligt komt daar snel verandering in”, aldus Hans-Bart Olijhoek, de nieuwe voorzitter (a.i.) van het Logistiek Platform.

Hans-Bart-OlijkhoekTijd om de handen uit de mouwen te steken

Afgelopen maanden is het Logistiek Platform Zuidoost-Brabant nieuw leven ingeblazen. “In vergelijking met andere regio’s in ons land staat de samenwerking tussen logistieke bedrijven in deze regio nog in het beginstadium. Het is onze eer te na dat wij – als een van de slimste regio’s van de wereld – op dit vlak achterblijven. Hoog tijd dus om de mouwen op te stropen en aan de slag te gaan”, vertelt Olijhoek enthousiast.

Ondernemers gedreven vraagstukken centraal coördineren

De doelstelling is volgens Olijhoek projecten en initiatieven centraal te gaan coördineren. “Het Logistiek Platform is een ondernemers gedreven initiatief waarbij wordt samengewerkt met overheids- en kennisinstellingen uit de regio. De vraag vanuit werkgevers is in de projecten leidend. Als Logistiek Platform moeten wij deze projecten en initiatieven ondersteunen door antwoord te geven op vragen als: hoe krijg je een initiatief van de grond en hoe zorg je voor een effectieve samenwerking?”

De stuurgroep van het Logistiek Platform heeft een aantal thema’s geformuleerd waarmee zij aankomende tijd in diverse werkgroepen aan de slag zullen gaan. Hieronder vallen:

  1. Het verbeteren van het imago van de logistieke branche;
  2. Het bevorderen van de instroom van nieuwe studenten binnen logistieke en supply chain opleidingen;
  3. Het optimaliseren van de bereikbaarheid van de regio Zuidoost-Brabant en;
  4. Het stimuleren van innovaties in de supply chain, natuurlijk aansluitend op de Brainport-gedachte.

“Het is belangrijk dat dit soort zaken worden opgepakt”, aldus Olijhoek. “Deze regio wordt nog slimmer en efficiënter door een samenwerking van Brainport en een goede, afgestemde supply chain.”

De lat ligt hoog

De ambities van het Logistiek Platform Zuidoost-Brabant zijn groot. “Binnen afzienbare tijd willen we als centraal toegangspunt voor logistieke vraagstukken fungeren. We willen duidelijk en herkenbaar aanwezig zijn in de regio. We moeten van praattafels naar werktafels. Commitment van alle betrokken partijen is daarbij een vereiste”, zegt Olijhoek. “Kortom: aan de slag!”

Het mag duidelijk zijn dat het Logistiek Platform niet zonder inbreng en steun uit het bedrijfsleven kan. Daarom zullen we aankomende tijd bedrijven gaan benaderen met de vraag of zij zich aan willen sluiten en een bijdrage willen leveren aan de diverse projecten. Heeft u daar interesse in en wilt u zich aansluiten? Of heeft u een vraag? Stuur een mail naar: aloys@putmansvm.nl.

De volgende bedrijven zijn reeds geïnteresseerd: Bavaria, Jan de Rijk, KLG Europe, Manpower, Rubix en Ceva.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − 11 =