Nico Janssens: ‘Belangrijkste is dat ik mezelf doelgericht aan het ontwikkelen ben’

Nico Janssens

Nico Janssens: ‘Belangrijkste is dat ik mezelf doelgericht aan het ontwikkelen ben’

Nico Janssens (33) volgt de niveau-4 opleiding tot Logistiek Supervisor bij Summa Transport & Logistiek. Wij vroegen hem naar zijn ervaringen met de opleiding en spraken met hem over zijn doelstellingen voor de toekomst.

Hoe ben je terecht gekomen in de Transport- en Logistieksector?

‘Ik ben aan het werk gegaan toen ik 18 was. Ik had destijds net mijn havo-opleiding afgerond en wist niet goed wat ik wilde. Toen in twintig was ben ik een uitzendbureau binnengelopen en heb aangegeven dat ik op zoek was naar een brede organisatie met ontwikkelmogelijkheden. Daarna ben ik bij MCB terechtgekomen, een metaalgroothandel uit Valkenswaard waar ik momenteel al 13 jaar werkzaam ben.’

Wat voor werk deed je toen je daar als 20-jarige aan de slag ging?

‘Ik ben begonnen als magazijnmedewerker en verzette het fysiek zware werk. Denk aan het verplaatsen van producten met een heftruck en het laden en lossen van vrachtwagens. Vanuit deze functie ben ik doorgegroeid naar Laadmeester en momenteel ben ik werkzaam als Teamleider. Samen met een collega stuur ik een ploeg van 30 magazijnkrachten aan. De volgende stap die ik wil zetten is doorstromen naar Logistiek Supervisor. In die functie stuur je binnen MCB de teamleiders in het warehouse aan, ben je bezig met het personeelsbeleid en zorg je voor een veilige werksituatie.’

Waarom ben je met de opleiding tot Logistiek Supervisor gestart?

‘Het fysiek zware werk dat ik als 20-jarige deed zou ik niet tot mijn pensioen volhouden. Ik wilde doorgroeien. Werkervaring is belangrijk, maar je moet ook over de juiste papieren beschikken. De weg naar dit papiertje doorloop ik momenteel via een deeltijd opleidingstraject. Iedere dinsdagavond ga ik naar school. Op deze manier kan ik het goed combineren met mijn werk en drukke gezinsleven.’

Wat spreekt je aan binnen de opleiding?

‘In de groep ben ik een van de oudsten, maar veel mensen hebben dezelfde achtergrond als ik. Ook zij hebben een aantal jaren gewerkt en zich gerealiseerd dat ze meer willen. Het is leuk om via de opleiding met hen in contact te komen, maar ik zit er natuurlijk vooral voor mezelf. Het belangrijkste voor mij is dat ik mezelf doelgericht aan het ontwikkelen ben. Daar doe ik het uiteindelijk allemaal voor.’

Waarom is het zo belangrijk om je te blijven ontwikkelen?

‘Werken in de Transport- en Logistieksector betekent een leven lang leren. De ontwikkelingen gaan zo snel. Om mee te kunnen blijven doen moet je jezelf constant blijven ontwikkelen. Bij MCB zijn we daar gelukkig bewust mee bezig. Zo hebben wij een e-learning systeem met daarin allerlei trainingen om je kennis en kunde op peil te houden. Daarnaast is er de mogelijkheid extern een opleiding te gaan volgen zoals ik nu doe bij Summa.’

Welk advies zou je potentiële studenten willen geven?

‘Investeer voldoende in jezelf! Denk goed na over wat je wilt en waarin je wilt groeien. Grijp de mogelijkheden die je krijgt aan om jezelf te ontwikkelen en wacht niet te lang. Jezelf blijven ontwikkelen is echt belangrijk.’

 

Een reactie op “Nico Janssens: ‘Belangrijkste is dat ik mezelf doelgericht aan het ontwikkelen ben’

  1. Thijs Smeets
    23 februari 2019
    Beantwoorden

    Interessant verhaal dat wij als Summa College afdeling Transport & Logistiek zeker zullen meenemen
    voor onze acquisitie om nieuwe studenten aan te trekken.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

7 + 11 =