Jeske Dijkshoorn begeleidt RIF-project Summa Transport & Logistiek

Jeske Dijkshoorn projectleider Summa

Jeske Dijkshoorn begeleidt RIF-project Summa Transport & Logistiek

Jeske Dijkshoorn is aangesteld als projectleider voor het RIF-project van Summa Transport & Logistiek. Zij is werkzaam als adviseur bij Nehem, een organisatie die helpt bij vraagstukken rondom onderwijs, gepersonaliseerd leren en samenwerkingen met het bedrijfsleven. We spraken met haar over de opdracht en haar ambities voor de aankomende jaren.

Jeske DijkshoornSamen naar die stip op de horizon

Het aanvragen van een regionaal investeringsfond (RIF) is een intensief traject. Om dit fonds, in het leven geroepen voor het bevorderen van publiek-private samenwerkingen ter vernieuwing van het mbo, toegewezen te krijgen moeten plannen zeer gedetailleerd worden omschreven. Dijkshoorn vertelt: “Als projectleider is het mijn taak om ervoor te zorgen dat de plannen die er nu liggen, tot uitvoering worden gebracht. In het plan staat duidelijk omschreven waar we over vier jaar willen staan. We willen de aankomende jaren grote stappen zetten, maar die stip op de horizon bereiken we alleen als we hier gestructureerd en in kleine stappen naartoe werken.”

“Het gevaar om het overzicht te verliezen – en daarmee vaak ook het oorspronkelijke doel – ligt bij dit soort projecten op de loer. Het project is veelomvattend en duurt vier jaar. Mijn belangrijkste taak is het bewaken van het overzicht, het bij elkaar brengen van de juiste mensen en het waarborgen van de resultaten.”

Maak de transport- en logistieksector aantrekkelijk

Het is volgens Dijkshoorn belangrijk dat de transport- en logistieksector weer aantrekkelijk gemaakt wordt. “Te beginnen met een actueel en interessant onderwijsaanbod. Hiervoor hebben we het bedrijfsleven hard nodig. We willen ons onderwijs immers kunnen afstemmen op de behoeftes uit het werkveld. Daarnaast willen we studenten de mogelijkheid bieden te leren in de praktijk. Niet alleen door middel van stages, maar ook door challenges waarbij studenten zich buigen over vraagstukken van organisaties.”

Enthousiasme bundelen om doelstellingen te bereiken

De eerste indruk van Dijkshoorn is positief. “Men is enorm enthousiast. Vanaf dag één komen er al mensen naar mij toe met vragen en ideeën. Dit laat zien dat het project hier echt leeft. Het is mijn ambitie om dit enthousiasme te bundelen om de doelstellingen te bereiken.” Heeft u vragen aan Jeske Dijkshoorn of wilt u als organisatie graag een bijdrage leveren aan het RIF-project? Neem gerust vrijblijvend contact met haar op via: jeske.dijkshoorn@nehemkmc.nl.

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

tien + vijftien =