Docent Ivo Verhoeven enthousiasmeert vmbo-leerlingen (en docenten) voor opleidingen transport en logistiek

Logistieke Workshops

Docent Ivo Verhoeven enthousiasmeert vmbo-leerlingen (en docenten) voor opleidingen transport en logistiek

Summa Docent Ivo Verhoeven enthousiasmeert vmbo-leerlingen en docenten met interactieve workshops. “Met behulp van workshops willen we de banden met het vmbo verder versterken en meer scholieren voor de transport- en logistieksector laten kiezen”, vertelt Verhoeven. “De vraag in de sector is groot, dus we willen de instroom van nieuwe studenten stimuleren.”

Een kennismaking met de basisaspecten van de logistiek

Logistieke workshopLeerlingen en docenten van het Montessori College uit Eindhoven brachten als eerste vmbo een bezoek aan het Summa College. De eerste workshop bestond uit een rondleiding door het warehouse waar men kennismaakte met de basisaspecten van de logistiek. Nieuwe toepassingen – zoals een automatische palletwikkelaar – werden gedemonstreerd en tot groot genoegen van de scholieren was er aan het einde van de workshop ruimte om het magazijn te verkennen met een elektrische pallettruck.

Logistiek met Lego

Logistieke workshopVoor de tweede workshop begaven de scholieren zich naar een leslokaal. Een locatie die in eerste instantie minder aansprak, maar voor veel enthousiasme zorgde toen duidelijk werd wat ze gingen doen. Met behulp van LEGO gingen de scholieren aan de slag met het vormgeven en optimaliseren van een logistiek proces.

Verhoeven vertelt: “De scholieren kregen de opdracht het logistieke proces rondom het bouwen van een huis vorm te geven. In kleine groepjes dachten zij na over het productieproces, de planning en de opslag van materialen. Het proces gaven ze met behulp van de LEGO-blokjes vorm. Op deze manier maakten de deelnemers op interactieve wijze kennis met de dynamiek van de logistiek.” De LEGO-workshop is gebaseerd op ‘Lean met LEGO-spellen’ die in veel organisaties met logistieke uitdagingen ingezet worden om bewustwording rondom processen te creëren en verspillingen te identificeren.

Docenten belangrijke adviseurs in studiekeuze

Naast de vmbo-leerlingen waren ook de meegereisde docenten enthousiast. Ivo zegt hierover: “Het is belangrijk dat onze opleidingen ook bij hen onder de aandacht worden gebracht. Docenten vervullen een belangrijke adviserende rol, zeker als ze ook mentor zijn. Tijdens loopbaangesprekken denken zij met scholieren mee over hun studiekeuze.”

“Nu wordt tijdens dit soort gesprekken vaak gevraagd of de scholier iets met mensen, techniek of cijfers zou willen doen. Helaas wordt er nog weinig aan de transport en logistiek gedacht,” aldus Verhoeven. “Met behulp van deze workshops maken we onze opleidingen niet alleen bij scholieren, maar ook bij hun docenten top of mind.”

Verwelkomen we u binnenkort?

Met de komst van het Montessori College is een eerste stap gezet voor het enthousiasmeren van potentiële nieuwe studenten. Verhoeven wil hier graag snel vervolg aan geven. “Op dit moment zijn we in gesprek met diverse vmbo-scholen uit de regio. We hopen hen binnenkort te kunnen verwelkomen zodat ook zij enthousiast kunnen worden over de transport en logistiek!”

Ook kennismaken met de Transport & Logistiek?

Wilt u net als het Montessori College kennismaken met de transport en logistiek? U bent van harte welkom op onze locatie aan de Furkapas. Daarnaast behoort ook een workshop bij u op locatie tot de mogelijkheden. Heeft u interesse? Laat het weten door een e-mail te sturen naar vrio@summacollege.nl. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

elf − tien =