De beoordeling van de RIF-aanvraag is binnen

Voorgang RIF-aanvraag - infographic SSLV

De beoordeling van de RIF-aanvraag is binnen

Voor het project Samen Slim Logistiek Vooruit dienden we een aanvraag in bij het Regionaal Investeringsfonds. Afgelopen mei kregen we het nieuws dat deze aanvraag is afgewezen. Deze uitslag is echter nog niet definitief. Met een aantal belangrijke verbeteringen kunnen we de aanvraag nogmaals indienen. Bovendien zetten we de gemaakte plannen gewoon in gang.

Onze aanvraag voor subsidie bij het Regionaal Investeringsfonds (RIF) scoorde onvoldoende op twee onderdelen. De beoordelingscommissie adviseert ons daarom het project opnieuw in te dienen met een aantal aanpassingen. Gelukkig is dankzij de RIF-aanvraag wel al een balletje gaan rollen. Bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen in de regio slaan nu al de handen ineen om belangrijke projecten van de grond te krijgen.

De beoordeling

Het Samen Slim Logistiek Vooruit-project is inhoudelijk als voldoende beoordeeld. De commissie geeft aan dat de verbetering van de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt duidelijk naar voren komt in de RIF-aanvraag. De samenwerking en het draagvlak krijgen bovendien een dikke voldoende! Er zijn echter ook een aantal verbeterpunten genoemd in de beoordeling van de RIF-commissie. Zo is de projectorganisatie nog niet voldoende uitgewerkt, omdat nog niet alle taken en rollen zijn ingevuld. De geplande activiteiten moeten nog concreter worden gemaakt. Bovendien wil de commissie duidelijker zien hoe het project na vier jaar verder duurzaam wordt voortgezet zonder subsidie.

Hier stopt het niet!

We gaan met de feedback aan de slag en dienen de verbeterde aanvraag opnieuw in vóór 1 juli. Naar verwachting krijgen we in september of oktober een definitief uitsluitsel over de subsidieaanvraag. Dat betekent niet dat de plannen stilstaan. Zo gaan het komende schooljaar vijf docenten stagelopen in het bedrijfsleven. Momenteel is het team bezig met de voorbereidingen, zodat het geen vrijblijvende bezoekjes, maar een gerichte stage wordt. Op dit moment werven we ook nieuwe docenten die het team kunnen aanvullen met logistieke kennis en vaardigheden. Geschikte kandidaten kunnen zich aanmelden voor de vacature!

Lesgeven voor de toekomst

Uiteindelijk draait het er in dit project ook om dat studenten van Summa Transport & Logistiek zich beter kunnen voorbereiden op een baan in de sector. In de niveau 4-opleiding Manager Transport & Logistiek is het eerste experiment met een opdracht in het bedrijfsleven al in gang gezet. Het komende schooljaar gaan alle studenten van het tweede leerjaar aan de slag met een uitdaging in een van de aangesloten bedrijven. Samen met Fontys hogeschool ontwikkelen we bovendien een Associate Degree. Naar verwachting starten de eerste studenten in september 2019 in het nieuwe gebouw van Summa Transport & Logistiek op de Furkapas. In het magazijn van de school kunnen leerlingen van het vmbo in het komend schooljaar al kennismaken met de logistieke sector. Het oriëntatieprogramma hiervoor is in de maak. We zitten dus bepaald niet stil en investeren in de ontwikkeling van de opleidingen!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

4 + 15 =